Kuoronjohtaja

Kristian HebergKristian Heberg (s. 1988) aloitti kuoronjohdon opiskelun Madetojan musiikkilukiossa Markku Jounelan sekä Rauno Rännälin johdolla ja on sittemmin täydentänyt opintojaan Klemettiopistossa Seppo Murron ja Kari Turusen johdolla suorittaen kuoronjohdon C-tutkinnon kesällä 2009 erinomaisin arvosanoin. Lisäksi Heberg on opiskellut pianonsoittoa mm. Länsi-Pohjan musiikkiopistossa Kemissä sekä musiikin teoriaa ja sävellystä Oulun seudun ammattikorkeakoulussa. Nykyään hän opiskelee Oulun yliopistossa musiikkikasvatusta. Hän on osallistunut myös mm. Pasi Hyökin, Matti Hyökin ja Kari Turusen mestarikursseille.

Heberg toimii taiteellisena johtajana Cassiopeian lisäksi Oulun Kamarikuorossa sekä Oulun Laulussa. Hän laulaa itse mm. erilaisissa lauluyhtyeissä sekä Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton miehissä, missä hän on myös bassojen viskaali. Projektiluonteisesti Heberg on laulanut mm. Oulun oopperan kuorossa oopperoissa Hoffmannin kertomukset (2007), Orfeus ja Eurydike (2008) ja Cavalleria Rusticana (2010), sekä useissa eri suurteosten projektikuoroissa. Harjoituspianistina Heberg on toiminut mm. Oulun tuomaa -musikaalissa, Oulun kaupunginteatterin West Side Storyssa, Oulun musiikkijuhlien Jesus Christ Superstar in Concert -projektissa, Carl Orffin Carmina Buranassa (Oulu Sinfonia) sekä erilaisissa Requiem-projekteissa (mm. Mozart, Rutter, Jenkins) Oulun seudulla. Hän on myös vieraillut soittajana Oulu Sinfoniassa ja Kemin kaupunginorkesterissa.

Kuoronjohtotehtävien lisäksi Heberg on sekä säveltänyt että sovittanut musiikkia kuoroille ja orkestereille. Heberg on säveltänyt mm. kaksi lastenbalettia, Pessi ja Illusia (2012) ja Gangsterien yö (2014) sekä tehnyt tilaussovituksia mm. Pohjan Laulun joululevylle (2011), Cassiopeian PMMP-levylle (2019) sekä tilaussävellyksen Iin mieslaulajien 50-vuotisjuhliin (2013).

Edustustehtävissä Heberg toimii mm. Suomen laulajain ja soittajain liitto Sulasolissa, missä hän on Sekakuoroliiton ja Sulasolin Oulun piirin varapuheenjohtaja, sekä Sekakuoroliiton taiteellisen toimikunnan jäsen. Lisäksi hän on Suomen kuoronjohtajat ry:n hallituksen ja Suomen Mieskuoroliiton musiikkilautakunnan jäsen.

Heberg on nuori ja innovatiivinen johtaja. Hän osallistuu aktiivisesti kuoron toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen sekä pyrkii säännöllisesti kehittämään taitojaan koulutuksissa ja opintomatkoilla tuoden sieltä uusia ideoita kuoron ohjelmistoihin ja toimintaan. Kuoromusiikin ohella lähimpänä sydäntä ovat musikaalit ja musiikkiteatterit.

Lisätietoja www.kristianheberg.fi


Aiemmat kuoronjohtajat

Kuoron ensimmäinen johtaja oli Anna-Clara Groundstroem-Heikura. Hän toimi kuoronjohtajana vuoteen 1989 asti. Vuosina 1989–1994 kuoronjohtajana oli Marjatta Jounela. Musiikinopettaja Ilkka Eskelinen johti Cassiopeiaa vuosina 1994–2004. Musiikinopettaja Sanna Törmälä-Tranberg johti kuoroa maaliskuusta 2004 kevätkauden 2010 loppuun saakka.