Uutisarkisto


Cassiopeian koelaulut

Cassiopeia hakee jälleen riveihinsä uusia, lahjakkaita laulajia!

Jos kaipaat keskiviikkoiltoihisi mielekästä tekemistä hauskassa seurassa, liity kuoroomme. Luvassa on mielenkiintoinen ja lauluntäyteinen syksy, ja kevätkin jatkuu riemukkaasti vuosijuhlatunnelmissa.

Valitse allaolevista koelauluajoista sinulle paremmin sopiva, ja tule laulamaan kanssamme!

 • Ma 10.9.2018 klo 17 KTK 106, Oulun yliopisto
 • Ma 17.9.2018 klo 17 KTK 106, Oulun yliopisto

Koelaulutilaisuus on rento, eikä siihen tarvitse etukäteen ilmoittautua tai valmistautua. Kaikki äänialat toivotetaan tervetulleiksi, eli nähdään siellä!

Julkaistu 5.9.2018

Minne riennät, vierivä virta? Toivo Kuulan elämä ja laulut

Säveltäjä Toivo Kuulan elämä sai ennenaikaisen ja väkivaltaisen lopun Viipurissa 18. toukokuuta vuonna 1918. Sisällissodan jälkimainingeissa valkoisten joukkojen kanssa vappua juhlinut Kuula ammuttiin Viipurin seurahuoneen pihamaalle epäselvissä olosuhteissa. Jälkeensä Kuula jätti nuoren Alma-vaimon ja tyttären, sekä kokoelman uraauurtaneita kuorolauluja niin seka-, nais- kuin mieskuoroille. Lauluissa voi kuulla vapaana kuohuvan tunteiden vuon, joka laine laineelta virtaa kohti ikuista merta.

Oululaiset sekakuorot Cassiopeia, Oulun kamarikuoro ja Tuiran kamarikuoro yhdistävät voimansa kunnioittaakseen 34-vuotiaana kuolleen säveltäjämestarin elämää ja teoksia. Oulun Madetojan salissa Kuulan kuolinpäivänä 18.5. klo 19 pidettävässä konsertissa kuullaan merkittävä osa Kuulan sekakuoroteoksista, sekä poimintoja mies- ja naiskuoroille sävelletystä ohjelmistosta. Konsertissa kuullaan muun muassa harvoin esitetty Meren virsi, Kuulan 11-minuuttinen Eino Leinon runoon sävelletty magnum opus, joka laajuudessaan edelleen hakee vertaistaan suomalaisessa kuoromusiikissa. Kuoroja johtavat Kristian Heberg ja Risto Laitinen.

Täysin ainutlaatuisen konsertista tekee kappaleiden lomaan punottu tarina. Kuulan päiväkirjamerkintöjen ja kirjeiden inspiroima kaunokirjallinen teksti luotaa säveltäjän vaiheita, tuntemuksia suomalaisesta musiikkielämästä ja rakkauselämän aallokkoja. Taiteilija Kuula tuodaan näin yleisölle eläväksi ihmiseksi musiikin takana. Kertojien lukemaan tarinaan yhdistellään kuvaa ja laulujen tekstejä. Yhdessä nämä muodostavat tarinan herkästi tuntevasta ja oman arvonsa tietävästä miehestä suurten henkilökohtaisten ja poliittisten myllerrysten keskellä. Tarinan on kirjoittanut kirjabloggari ja kielialan ammattilainen Arttu Vilmi.

Konsertin pääsyliput maksavat 20 euroa (normaalihinta) tai 15 euroa (lapset, opiskelijat, eläkeläiset sekä varus- ja siviilipalvelusmiehet), ja niitä saa etukäteen kuorolaisilta ja Ticketmasterista. Ticketmasterin kautta ostettujen lippujen hintoihin lisätään toimituskulut.

Julkaistu 18.4.2018

Koelaulut

Suuren kiinnostuksen vuoksi Cassiopeia järjestää ensi viikolla ylimääräiset koelaulut! Tule siis maanantaina 29.1. klo 17 Linnanmaan kampukselle luokkaan KTK 127, mikäli haluat joukkoomme hienoon. Tilaisuus on rento, eikä siihen tarvitse etukäteen valmistautua. Nähdään siellä!

Julkaistu 23.1.2018

Tähtien valoa

Tähtien valoa

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia konsertoi Kemin kirkossa torstaina 14.12. kello 19.30, Hailuodon kirkossa perjantaina 15.12. kello 19.30 ja Oulussa Pyhän Tuomaan kirkossa sunnuntaina 17.12. kello 19.30. Tule virittäytymään joulun tunnelmaan kauniin kuoromusiikin merkeissä!

Konserteissa pääsee nauttimaan monipuolisesta jouluisesta musiikista. Ohjelmistossa on niin perinteisiä joululauluja kuin tuoreempia kuorosovituksia.

Kuoroa johtaa Kristian Heberg.

Konsertteihin on vapaa pääsy. Ohjelma maksaa 10 euroa. Lämpimästi tervetuloa!

Julkaistu 27.11.2017

Aamuun uuteen – Oulun yliopiston kuorojen ja orkestereiden yhteiskonsertti

Aamuun uuteen

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia, Oulun Teekkarikuoro TeeKu, Oulun yliopiston kamariorkesteri ja puhallinorkesteri Teekkaritorvet juhlivat satavuotiasta Suomea järjestämällä historiansa ensimmäisen yhteiskonsertin Saalastinsalissa lauantaina 25.11.2017 klo 18. Konsertissa kuullaan kiehtovan monipuolinen valikoima suomalaista musiikkia. Lähestymme perinteitä kunnioittaen mutta raikkaalla ja viihdyttävällä otteella suosikkisäveltäjiä Juicesta Jeaniin. Oulun yliopiston ylioppilaskunnan musiikkiharrastejärjestöt Cassiopeia, TeeKu, kamariorkesteri ja Teekkaritorvet esiintyvät konsertissa erikseen, erilaisissa yhdistelmäkokoonpanoissa ja yhteisessä, yli sadan laulajan ja soittajan suurkokoonpanossa. Kapellimestareina toimivat Kristian Heberg, Tatu Palo, Sofia Riippi ja Jari Välimäki. Tapahtuma on osa itsenäisyyden juhlavuoden Suomi100-ohjelmaa. Konsertti sisältää väliajan.

Liput

 • ennakkoon / ovelta: 15 / 20 €
 • alennusryhmät: 8 / 10 €
  (opiskelijat, lapset alle 16 v., eläkeläiset, työttömät, varusmies- ja siviilipalvelusta suorittavat)

Ennakkoliput ovat jo myynnissä netissä: https://holvi.com/shop/torvikauppa/section/paasyliput/

Lisäksi ennakkolippuja myydään Oulun yliopiston

 • Linnanmaan kampuksen keskusaulassa vihreillä naulakoilla 15.11., 16.11., 22.11. ja 23.11. kello 10–14
 • Kontinkankaan kampuksella Ravintola Medisiinan edustalla 21.11. kello 10–14.

Julkaistu 3.11.2017, päivitetty 10.11.2017

Rakastatko laulamista? Liity Cassiopeiaan!

Kaipaatko keskiviikkoiltoihisi mielekästä tekemistä hauskassa seurassa? Houkuttelevatko musiikkiharrastuksen tarjoamat elämykset? Liity kuoroon! Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia hakee jälleen riveihinsä uusia, lahjakkaita laulajia. Kaikki äänialat ovat erittäin tervetulleita!

Koelauluajat
 • Ma 11.9.2017 klo 17.00 KTK 106, Oulun yliopisto
 • Ma 18.9.2017 klo 17.00 KTK 106, Oulun yliopisto

Cassiopeia on iloinen joukko eri alojen opiskelijoita ja työssäkäyviä, joita yhdistää musiikkiharrastus. Noin 50 kuorokaverin lisäksi kuoroharrastus tuo mukanaan viikoittaisia harjoituksia, viikonloppuleirejä Oulussa ja muualla, matkoja, saunailtoja ja muuta vapaa-ajan toimintaa sekä tietysti konsertteja ja muita esiintymisiä.

Cassiopeian monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu niin akateemisen perinteen mukaisia juomalauluja ja kevyttä musiikkia kuin modernia kuoromusiikkia ja klassisia kuoroteoksia.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Kuoronjohtaja Kristian Heberg, johtaja (ät) cassiopeia.fi

Julkaistu 4.9.2017

Cassiopeia ja Pohjalaisten Osakuntien Laulajat: Valon välkkeitä

Kaksi yliopistokuoroa yhdistävät voimansa torstaina 24.8. Oulun kaupungintalon juhlasalissa klo 19, kun Oulun yliopiston ylioppilaskunnan oma Cassiopeia saa vieraakseen Pohjalaisten Osakuntien Laulajat (POL) Helsingistä.

Yhdessä ja erikseen nämä nuorekkaat sekakuorot esittävät musiikkia aina suomalaisesta kansallisromantiikasta nykypäivän kansainväliseen kuoromusiikkiin. Eräänä kantavana teemana ohjelmistossa on 26.8. juhlittava Suomen luonnon päivä. POL jatkaakin Oulusta matkaansa kohti Oulangan kansallispuistoa, jossa he esiintyvät lauantaina.

Lippuja myydään ovella 12/8 euron hintaan.

Julkaistu 11.8.2017

Tampereen Sävelen kuorokatselmuksesta kolme hopealeimaa

Cassiopeia oli mukana 6.–11.6. järjestetyssä Tampereen Sävel -tapahtumassa. Osallistuimme kuorokatselmukseen, ja tämänvuotinen tuomaristo arvioi ohjelmistomme kolmen hopealeiman tasoiseksi. Tämä on korkein leimamäärä Cassiopeian tähänastisessa historiassa. Eri vuosien tulokset eivät kuitenkaan ole suoraan vertailtavissa keskenään.

Nyt vetäydymme pariksi kuukaudeksi ansaitulle kesätauolle.

Julkaistu 13.6.2017

Vappuisia säveliä

Ennen NSSS-suurtapahtumaa virittäydymme vapun tunnelmiin. Vilippilähtö vappuun on keväinen kuorotapahtuma, jossa esiintyy laadukkaita kuoroja Oulusta ja lähiympäristöstä. Menossa mukana Cassiopeia, Aiolos, Haukiputaan Mieskuoro, Tuiran Kamarikuoro ja Oulun Kamarikuoro. Liput 20 euroa (sisältää lasillisen kuohuvaa). Lisätietoja Facebookissa.

Vappupäivänä 1.5. kello 11 pidämme perinteikkään vappukonsertin Oulun kaupungintalon portailla. Laulamme keväisiä sävelmiä, akateemisia juomalauluja ja kevyttä musiikkia. Kuoroa johtaa tuttuun tapaan Kristian Heberg. Vapaa pääsy. Tervetuloa juhlistamaan vappua kanssamme!

Julkaistu 7.4.2017

Cassiopeia valmistautuu pohjoismaiseen kuorotapahtumaan

NSSS 2017

Tänä keväänä Cassiopeialla on edessään suuri ponnistus, sillä järjestämme NSSS-opiskelijakuorotapahtuman Oulussa 4.–7. toukokuuta 2017 yhteistyössä Oulun Teekkarikuoro TeeKun kanssa. NSSS eli Nordic Student Singers’ Summit on kolmen vuoden välein järjestettävä kuoroilottelu, johon kokoontuu laulajia Virosta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Suomesta.

Järjestelyjen ohella harjoittelemme ohjelmistoa NSSS:sää eli kotoisemmin Nysseä varten. Yhteiskonsertti on osa Suomen 100-vuotisjuhlaa, mikä näkyy vahvasti ohjelmistossa. Mukana on esimerkiksi Jussi Chydeniuksen Eino Leinon vaikuttavaan runosarjaan Kesäkantaatti säveltämä kuoroteos. Yhteisohjelmisto kuullaan gaalakonsertissa lauantaina 6.5.2017 klo 17. Lisätietoa: https://nsss2017.fi/suomeksi/gaalakonsertti/.

Julkaistu 19.2.2017

Kuuntele Cassiopeiaa Spotifyssa

Voimme ilolla ilmoittaa, että Cassiopeian levyjä on viimein saatavilla myös Spotifyssa! Kuunneltavissa on neljä uusinta levyä: Säveliä albumista, Haltian herätys, Ounapuu sekä joululevy Tähtien valoa. Antoisia kuunteluhetkiä!

Julkaistu 30.1.2017

Cassiopeian joulukonsertit

Tänä vuonna Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia pitää omat joulukonserttinsa Hailuodon kirkossa ja Oulussa Pyhän Tuomaan kirkossa.

Konserteissa kuullaan pääasiassa kappaleita viime vuonna ilmestyneeltä Tähtien valoa -joululevyltä. Poimintoina mainittakoon Cassiopeialle sovitettu Tulkoon joulu ja lauluyhtye Rajattoman tunnetuksi tekemä Tonttu. Olemme ottaneet mukaan myös uutta ohjelmistoa, esimerkiksi rakastetun Sylvian joululaulun.

La 10.12. klo 19.00 Hailuodon kirkko
Su 11.12. klo 19.00 Pyhän Tuomaan kirkko, Oulu

Kuoroa johtaa Kristian Heberg. Konsertteihin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen ohjelmalehtinen maksaa 5 euroa. Joululevy Tähtien valoa on myös myynnissä konserttipaikoilla! Lämpimästi tervetuloa.

Julkaistu 29.11.2016

Perinteinen Pyhiksen joululeiri lähestyy

11.–13. marraskuuta Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia leireilee jälleen parin vuoden tauon jälkeen Pyhäjärvellä. Lauantai-iltana 12. marraskuuta kello 18.30 konsertoimme Pyhäjärven kirkossa. Konsertissa kuullaan niin tutumpaa ohjelmistoa, esimerkiksi Jussi Chydeniuksen säveltämä Kaivonkatsoja, kuin Pyhäjärven leirillä harjoiteltuja joululauluja. Lämpimästi tervetuloa! Konserttiin vapaa pääsy.

Julkaistu 3.11.2016

Cassiopeia goes pop again

Cassiopeia goes pop again

Syksyn kirkastaa jälleen Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoron Cassiopeian kevyen musiikin keikka lauantaina 29.10. Viime vuoden tapaan tapahtumapaikkana toimii Uusi Seurahuone.

Käsittelyymme pääsevät suomalaisen pop-musiikin klassikot Virve Rostista yleisön suosikiksi nousseeseen Myrskyluodon Maijaan. Ulkomaisesta ohjelmasta mainittakoon Disney-elokuva Frozenista tuttu hitti Let It Go, josta olemme saaneet käsiimme kuorosovituksen. Luvassa on siis takuuvarmasti jokaiselle jotakin.

Tänä syksynä olemme elvyttäneet Cassiopeian mies- ja naiskuorotoimintaa, eli kuoron miehet ja naiset nousevat lavalle myös omien kappaleidensa kanssa. Hauskat ja viihdyttävät settinsä tarjoilevat myös kuorolaisten muodostamat lauluyhtyeet Kuude ja Omnivoces. Tätä show'ta ei kannata jättää välistä!

Lippuja voi ostaa ovelta tuntia ennen tapahtuman alkua tai ennakkoon kuorolaisilta. Liput maksavat 12/8 (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset) euroa. Ovet avataan kello 18.00, ja konsertti poksahtaa käyntiin kello 19.00. Istumapaikkoja on rajoitetusti! Ilta jatkuu lähemmäs yhtätoista, sillä eri settien välissä on lyhyitä taukoja. Tapahtuma on K-18.


Cassiopeia suuntaa Jyväskylään Cantinovumin vieraaksi

7.–9. lokakuuta Cassiopeia toteuttaa pitkään kaavaillun konserttimatkan Jyväskylään. Meitä isännöi Jyväskylän ammattikorkeakoulun kuoro Cantinovum. Viikonloppu huipentuu yhteiskonserttiin Jyväskylän AMK:kin Hannikaissalissa sunnuntaina klo 14:00. Cassiopeia laulaa syksyn ohjelmiston mukaisesti kevyttä musiikkia. Lisäksi laulamme yhdessä Cantinovumin kanssa esimerkiksi Jussi Chydeniuksen heille säveltämän tilausteoksen Kaivonkatsoja. Tervetuloa konserttiin! Liput ovelta 12/8 euroa.

Julkaistu 6.10.2016

Cassiopeian koelaulut 2016

Laulattaako? Kaipaatko keskiviikkoiltaisin mielekästä tekemistä hauskassa seurassa? Liity kuoroon!

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia hakee jälleen riveihinsä uusia, lahjakkaita laulajia. Kaikki äänialat ovat erittäin tervetulleita, mutta peräänkuulutamme erityisesti miehiä!

Koelauluajat:

 • Ti 6.9. klo 17 sali KTK 106, Oulun yliopisto
 • Ti 13.9. klo 17 sali KTK 106, Oulun yliopisto

Cassiopeia on iloinen joukko eri alojen opiskelijoita ja työssäkäyviä, joita yhdistää musiikkiharrastus. Noin 50 kuorokaverin lisäksi kuoroharrastus tuo mukanaan viikoittaisia harjoituksia, viikonloppuleirejä Oulussa ja muualla, matkoja, saunailtoja ja muuta vapaa-ajan toimintaa sekä tietysti konsertteja ja muita esiintymisiä.

Cassiopeian monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu niin akateemisen perinteen mukaisia juomalauluja ja kevyttä musiikkia kuin modernia kuoromusiikkia ja klassisia kuoroteoksia. Tämän syksyn ohjelmaan kuuluu lokakuussa järjestättävä pop-musiikkikonsertti sekä joulukonsertit, joissa laulamme materiaalia muun muassa viime vuonna julkaistulta levyltämme.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: kuoronjohtaja Kristian Heberg, johtaja(ät)cassiopeia.fi

Love singing? Join Cassiopeia!

Cassiopeia is the energetic and fun-loving mixed choir of the University of Oulu Students' Union. The choir's artistic activities are wide ranging. Cassiopeia organises a varying number of concerts every year and also participates in local productions of major classical works. Drinking songs and popular music are also an essential part of the choir's repertoire, performed at many smaller gigs throughout the year and, of course, at the pub after choir rehearsals!

Upcoming major events include a pop concert in October and concerts November and December to celebrate and promote our latest album, which was released last year.

Auditions for new singers:

 • Tuesday 6 Sept. 17:00 at room KTK 106, University of Oulu
 • Tuesday 13 Sept. 17:00 at room KTK 106, University of Oulu

For more information, contact conductor Kristian Heberg: johtaja(at)cassiopeia.fi


Valon aikaan

Valon aikaan

Päivä on voittanut yön, valo pimeyden. Tätä kunnioittaakseen OYY:n sekakuoro Cassiopeia konsertoi teemalla "Valon aikaan". Kuoron soinnissa kuullaan aurinkoisia sointuja ja kevään haurasta valoa säteileviä melodioita. Konsertin ohjelmistoon on valikoitu modernia, kirkkoympäristöön sopivaa kuoromusiikkia muun muassa Jaakko Mäntyjärveltä, Eric Whitacrelta, Pekka Kostiaiselta ja Ola Gjeilolta. Nuorekas, noin viisikymmenhenkinen opiskelijakuoro esiintyy sunnuntaina 17.4.2016 Oulussa, Pyhän Tuomaan kirkossa kello 19. Konserttiin on vapaa pääsy, ja konsertissa on myynnissä käsiohjelmia (5 e) sekä kuoron levyjä. Kuoroa johtaa Kristian Heberg.

Julkaistu 10.4.2016


Cassiopeian koelaulut 19.1.2016

Cassiopeia hakee jälleen riveihinsä uusia, lahjakkaita laulajia. Kaikki äänialat ovat erittäin tervetulleita!

Koelaulujen aika ja paikka: ti 19.1. klo 17 Oulun yliopistolla luokassa KTK 106

Cassiopeian monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu niin akateemisen perinteen mukaisia juomalauluja ja kevyttä musiikkia kuin modernia kuoromusiikkia ja klassisia kuoroteoksia. Tänä keväänä keskitymme hengelliseen ohjelmistoon. Tervetuloa mukaan!

Cassiopeia is now recruiting enthusiastic and talented new singers! Everyone is welcome to join us!

The time and place for the audition: Tuesday 19th of January at 5 pm at the University of Oulu, KTK 106

Our diverse repertoire includes drinking songs of the Finnish academic tradition and popular music as well as modern choir music and classical choir pieces. This spring we will be rehearsing a modern spiritual programme for a church concert.

Welcome aboard!


Tähtien valoa

Cassiopeia tuo jouluun Tähtien valoa

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia julkaisee ensimmäisen joululevynsä tänä jouluna. Levyn kunniaksi kuoro järjestää Oulun ja lähikuntien kirkoissa konserttikiertueen. Tuore äänite Tähtien valoa sisältää niin perinteisiä joululauluja uusin sovituksin kuin vähemmän tunnettuja kappaleita modernin kuoromusiikin saralta. Yksi näistä uusista sovituksista on Saima Hyökiltä tilattu sovitus kappaleesta Tulkoon joulu.

Eräs levyn kantavista teemoista on lauluyhtyeet ja niiden sovitusten tulkitseminen suurella kuorolla. Levyltä löytyy muun muassa ruotsalaisen lauluyhtye The Real Groupin tunnetuksi tekemä sovitus kappaleesta Jouluyö, juhlayö. Perinteikkääseen lauluun on tuotu kauniisti soljuvia pitkiä linjoja sekä jazzista muistuttavia sointukulkuja, jotka ovat kyseisen yhtyeen tavaramerkkejä. Vastaavia modernien lauluyhtyeiden sovituksia ovat myös levyllä kuultavat Rajattoman Joululaulu ja Club For Fiven Jouluyönä, josta kuullaan sovittajan tekemä kuoroversio. Ohjelmistosta löytyy perinteisempiä tulkintoja muun muassa kappaleista En etsii valtaa loistoa ja Hiljainen joululaulu sekä modernimpia sävellyksiä latinaksi, kuten Eric Whitacren Lux Aurumque ja Morten Lauridsenin O Magnum Mysterium.

Cassiopeia on 36-vuotisen historiansa aikana julkaissut neljä äänitettä, ja Tähtien valoa vie kuulijansa ensimmäistä kertaa jouluisiin tunnelmiin. Levy on myös Cassiopeiaa vuodesta 2010 johtaneen kuoronjohtaja Kristian Hebergin levytysdebyytti. Cassiopeiassa on noin 50 laulajaa, joista suurin osa on Oulun yliopiston opiskelijoita ja sieltä valmistuneita.

Tähtien valoa -konsertit:

 • 2.12. klo 19 Muhoksen kirkko
 • 9.12. klo 19 Kiimingin kirkko
 • 12.12. klo 19 Hailuodon kirkko
 • 13.12. klo 19 Pyhän Tuomaan kirkko, Oulu
 • 16.12. klo 19 Oulunsalon kirkko
Vapaa pääsy. Ohjelma 5 e.

Tähtien valoa -levyä voi ostaa kuoron konserteista, kuorolaisilta, kuoron kotisivuilla olevalla lomakkeella sekä Musiikki-Kullakselta ja Yliopiston paperikaupasta. Levyn hinta on 20 euroa.


Cassiopeia goes popo

Cassiopeia goes pop!

OYY:n sekakuoro Cassiopeia ei anna pimenevän syksyn masentaa vaan poksauttaa kuohuviinipullon auki ja tuo ilon, laulun ja rakkauden juhlan Uudelle Seurahuoneelle 23.10. Ainutlaatuisessa lauluntäyteisessä illassa kuullaan kuoron esittämänä niin popmusiikin tuoreita helmiä, menneiden vuosikymmenten klassikoita kuin tunnelmoivaa jazzia.

Cassiopeian lisäksi Seurahuoneella esiintyvät illan aikana kolme kuoron riveistä noussutta lauluyhtyettä, Kuude, The Lady Is a Tramp ja Omnivoces, jotka tarjoilevat svengaavia rytmejä ja hyväntuulisia melodioita.

Kymmenen euron hintaisella lipulla pääsee kuulemaan näitä neljää huippuesiintyjää koko illan ajan. Ota siis kaverisi mukaan ja tule juhlimaan kanssamme!

Lippuja voi ostaa ovelta tuntia ennen tapahtuman alkua tai ennakkoon kuorolaisilta. Ovet avataan kello 18.00, ja konsertti alkaa kello 19.00. Istumapaikkoja on rajoitetusti! Tapahtuma on K-18.Syksyn koelaulut lähestyvät

Laulattaako? Kaipaatko keskiviikkoiltaisin mielekästä tekemistä hauskassa seurassa? Cassiopeia hakee jälleen riveihinsä uusia, lahjakkaita laulajia. Kaikki äänialat ovat erittäin tervetulleita, mutta peräänkuulutamme erityisesti miehiä!

Koelauluajat:
Ma 15.9. klo 19.00 OSYK, Maunonkatu 1 (kartta)
Ke 17.9. klo 16.30 KTK 106, Oulun yliopisto
Pe 19.9. klo 17.00 KTK 106, Oulun yliopisto

Tervetuloa mukaan!
Lisätietoja: kuoronjohtaja Kristian Heberg, johtaja(ät)cassiopeia.fi

Julkaistu 9.9.2014

Nysselogo

Opiskelijakuorofestivaalit kutsuvat

Huhtikuun lopulla Cassiopeia osallistuu jälleen Baltian ja Pohjoismaiden yhteisille opiskelijakuorofestivaaleille. Kolmen vuoden välein järjestettävä NSSS (Nordic Student Singers' Summit) kokoaan yhteen yli tuhat laulajaa. Tällä kertaa Viron Tartossa järjestettävän tapahtuman teemana on meri, metsä ja kaupunki.

Festivaalilla järjestetään konsertteja eri puolilla kaupunkia. Kuorolaisilla sekä kuoronjohtajilla on mahdollisuus osallistua erilaisiin koulutuksiin ja työpajoihin, iltajuhlia unohtamatta. Tapahtuman päättää massiivinen yhteiskonsertti, jossa lavalla ovat yhtaikaa kaikki osallistuvat kuorot.

Tapahtuma on järjestetty aikaisemmin suomalaisten toimesta Turussa ja Lappeenrannassa. Kolmen vuoden päästä olisi taas Suomen vuoro. Nyt jännitämme, kuka tällä kertaa alkaa isännäksi. Se selviää Tartossa!

Lisää tietoa festivaalista löydät täältä.


Cassiopeian vuosijuhlakonsertti veti salin täyteen

Vuosijuhlakonserttijuliste

Oulun yliopiston Saalastinsalissa järjestetyssä 35-vuotisjuhlakonsertissa oli paikalla lähes 400 kuulijaa. Korkeatasoinen ja ainutlaatuinen ohjelmisto sisälsi musiikkia, jota harvoin esitetään pohjoisessa Suomessa.

Ensimmäisellä puoliajalla konsertin taustalla pyöri Antti Kairakarin tuottama videoteos, jossa nähtiin aivan uusia kuvakulmia kuorosta ja kuorolaisista. Videoita kuvattiin kuoroharjoituksissa, meren jäällä ja studiossa. Tämä oli ainutlaatuinen kokemus myös kuorolaisille.

Cassiopeia kävi konsertoimassa viikkoa ennen juhlia myös Kemissä Sauvon salissa noin 50 laulajan voimin. Konsertissa kuultiin vuosijuhlaohjelmiston valittuja paloja.


Oodi ilolle kajahti Madetojan salissa

Cassiopeia oli koko kuoron voimin mukana Oulu Sinfonian esittämässä Beethovenin yhdeksännessä sinfoniassa. Kapellimestarina toimi orkesterin uusi ylikapellimestari Johannes Gustavsson.

Solisteina konsertissa lauloivat sopraano Anna-Kristiina Kaappola, mezzosopraano Niina Keitel, tenori Matti Turi ja basso Matti Turunen. Konsertti pidettiin torstaina 17. lokakuuta klo 19.00 Madetojan salissa.


Tampereen sävelen kuorokatselmuksesta kaksi hopealeimaa

Kesäkuussa järjestetty kuorokatselmus oli korkeatasoinen. Cassiopeialla oli Tampereelta kotiin tuomisina kaksi hopealeimaa.

Tampereen Sävelen kansainvälisessä kuorokatselmuksessa oli mukana noin 60 kuoroa niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Cassiopeia oli katselmuksen pohjoisin edustaja. Tampereen sävel järjestetään seuraavan kerran kesällä 2015.

Tampereen sävelen kuorokatselmuksen tulokset löydät täältä.


Konserttijuliste

Linnut laulelivat Cassiopeian kevätkonsertissa

Cassiopeia konsertoi toukokuussa 2013 monipuolisella ja ainutlaatuisella ohjelmistolla, jollaista pääsee harvoin kuulemaan Oulussa. Oulun kaupungintalon juhlasali täyttyi iloisista keväisistä soinnuista, mutta myös vakavamman sävyisestä musiikista.

Konsertin kantavana teemana olivat uudet sovitukset perinteisistä pohjoismaisista kansanlauluista. Ohjelmiston koonnut kuoronjohtaja Kristian Heberg oli ottanut mukaan myös haasteellisia teoksia, esimerkiksi Jaakko Mäntyjärveltä ja Eric Whitacrelta.

Cassiopeian kevätkonsertti järjestettiin lauantaina 4.5. klo 18 Oulun kaupungintalon juhlasalissa.


Requiem

Mozart: Requiem kajahti tuomiokirkossa

Cassiopeian syksyn 2012 kohokohta oli marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna pidetyt Requiem-konsertit. Lauantaina 3.11. eli pyhäinpäivänä klo 21 starttasi Oulun tuomiokirkossa syksyn kovin klassinen biisi, jonka esittivät yhdessä Oulun yliopiston kamariorkesterin ja Cassiopeian kanssa sopraano Anna-Maria Jurvelin, altto Virpi Räisänen, tenori Aki Alamikkotervo sekä basso Petri Antikainen. Toinen esitys oli sunnuntaina 4.11.


Cassiopeia kävi nyssessä

Toukokuun 5.–9. päivä 2011 järjestettiin Ruotsin Linköpingissä NSSS2011 eli Nordic Student Singers' Summit eli Nordisk studentsångarstämna 2011. Tapahtumana NSSS on baltian ja pohjoismaiden suurin opiskelijakuorotapahtuma, jossa on tarkoituksena laulaa yhdessä ja tehdä tuttavuutta muiden oppilaitosten laulajien kanssa. Päätöskonsertissa lauloikin yhdessä suurkuorossa arviolta melkein 900 laulajaa, eli soundi oli melkoisen rouhea.

Reissun päällä sattui ja tapahtui kaikenlaista, mutta joka käänteessä muistettiin aina hoilottaa iloisesti. Tämä oli Cassiopeian kuudes Nysse, vaikka vain neljässä olemme olleet mukana koko kuoron voimin. Reissusta jäi sen verran hyvä maku suuhun, että aiomme kyllä olla jatkossakin mukana niin suurella porukalla kuin vain mahdollista. Seuraava Nysse pidetään vuonna 2014 Tartossa, ja sitten seuraava vuoden 2017 kymmenes "juhlanysse" ainakin yritetään saada Ouluun.