Cassiopeia

Rinki

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia on toiminut jo vuodesta 1978 saakka. Laulajien määrä vaihtelee vuosittain, mutta tällä hetkellä kuoron riveissä laulaa hieman yli 50 aktiivijäsentä. Suurin osa ”peijakkaista” on Oulun yliopiston opiskelijoita, mutta joukkoon mahtuu myös muiden oppilaitosten opiskelijoita ja työssäkäyviä.

Cassiopeian ohjelmisto koostuu monenlaisesta kuoromusiikista. Viime vuosina on laulettu paljon uudempaa kuoromusiikkia ja uusia sovituksia kansansävelmistä, perinteistä juomalauluohjelmistoa unohtamatta. Erityisesti varsinaisten harjoitusten ulkopuolella laulettaessa tärkeässä roolissa on kuoron oma laulukirja Peijakas, joka ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1995.

Kuoron tason ylläpitäminen vaatii kovaa harjoittelua. Viikoittaisten harjoitusten lisäksi järjestetään viikonloppuleirejä, joita pidetään myös Oulun ulkopuolella. Cassiopeia tekee matkoja myös ulkomaille. Viime vuosina on ollut tapana osallistua pohjoismaisille opiskelijakuorofestivaaleille, jotka järjestetään kolmen vuoden välein.

Cassiopeia järjestää useita konsertteja vuodessa. Vappu- ja itsenäisyyspäivän konsertit toistuvat yhtä perinteikkäinä vuodesta vuoteen. Näiden lisäksi Cassiopeia järjestää vuosittain vaihtelevan määrän omia konsertteja, esimerkiksi jouluna ja keväällä, ja osallistuu suurempiin musiikkiproduktioihin. Viiden vuoden välein järjestetään spektaakkelimainen vuosijuhlakonsertti. Cassiopeia tekee myös tilauskeikkoja eri kokoonpanoilla hyvin monenlaisissa tilaisuuksissa pikkujouluista sukujuhliin.