Kuoronjohtaja Kristian Heberg

Kristian

Kristian Heberg (s. 1988) aloitti kuoronjohdon opiskelun Madetojan musiikkilukiossa Markku Jounelan sekä Rauno Rännälin johdolla ja on sittemmin täydentänyt opintojaan Klemettiopistossa Seppo Murron ja Kari Turusen johdolla suorittaen kuoronjohdon C-tutkinnon kesällä 2009 erinomaisin arvosanoin. Lisäksi Heberg on opiskellut pianonsoittoa mm. Länsi-Pohjan musiikkiopistossa Kemissä. Nykyään hän opiskelee musiikkipedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulussa, pääaineenaan musiikin teoria ja sävellys.

Heberg toimii taiteellisena johtajana Cassiopeian lisäksi Iin mieslaulajissa sekä Oulun Laulussa. Hän laulaa myös itse mm. erilaisissa lauluyhtyeissä sekä mieskuoro Pohjan Laulussa, missä hän toimii myös varajohtajana ja säestäjänä. Projektiluonteisesti Heberg on laulanut mm. Oulun oopperan kuorossa oopperoissa Hoffmannin kertomukset (2007), Orfeus ja Eurydike (2008) ja Cavalleria Rusticana (2010), sekä useissa eri suurteosten projektikuoroissa kuten Oulu Sinfonian konserteissa sekä musikaaliprojekteissa kuten Jesus Christ Superstar in Concert (Oulun musiikkijuhlat), missä hän toimi myös kuoron harjoituspianistina. Heberg on toiminut korrepetiittorina useissa muissakin produktioissa, kuten Leonard Bernsteinin West Side Storyssa (Oulun kaupunginteatteri 2009) sekä erilaisissa Requiem-projekteissa (mm. Mozart, Rutter, Jenkins) Oulun seudulla. Hän käy myös säännöllisin väliajoin soittamassa mm. Kemin kaupunginorkesterissa. Viimeisen suuri projekti oli Uuden Oulun juhlavuoden tilausmusikaalin “Oulun tuomaa” (Iiro Rantala) korrepetitointi.

Kuoronjohtotehtävien lisäksi viime vuosina on tullut mukaan kuvioihin musiikin säveltäminen. Heberg on säveltänyt mm. kaksi lastenbalettia, Pessi ja Illusia (2012) ja Gangsterien yö (2014) sekä tehnyt tilaussovituksia mm. Pohjan Laulun joululevylle (2011) ja tilaussävellyksen Iin mieslaulajien 50-vuotisjuhliin (2013).

Edustustehtävissä Heberg toimii mm. Suomen laulajain ja soittajain liitto Sulasolissa, missä hän on Sekakuoroliiton ja Sulasolin Oulun piirin varapuheenjohtaja, sekä Sekakuoroliiton taiteellisen toimikunnan jäsen. Lisäksi hän on Suomen kuoronjohtajat ry:n hallituksen jäsen.

Heberg on nuori ja innovatiivinen johtaja. Hän osallistuu aktiivisesti kuoron toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen sekä pyrkii säännöllisesti kehittämään taitojaan koulutuksissa ja opintomatkoilla tuoden sieltä uusia ideoita kuoron ohjelmistoihin ja toimintaan. Kuoromusiikin ohella lähimpänä sydäntä ovat musikaalit ja musiikkiteatterit.

Lisätietoja www.kristianheberg.fi


Aiemmat kuoronjohtajat

Kuoron ensimmäinen johtaja oli Anna-Clara Groundstroem-Heikura. Hän toimi kuoronjohtajana vuoteen 1989 asti. Vuosina 1989–1994 kuoronjohtajana oli Marjatta Jounela. Musiikinopettaja Ilkka Eskelinen johti Cassiopeiaa vuosina 1994–2004. Musiikinopettaja Sanna Törmälä-Tranberg johti kuoroa maaliskuusta 2004 kevätkauden 2010 loppuun saakka.