Cassiopeialle kaksi kultaleimaa Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa

Tampereen Sävel –musiikkifestivaali huipentui lähes viidenkymmenen kuoron kuorokatselmukseen viime viikonloppuna Tampereella

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia palkittiin ainoana pohjoissuomalaisena kuorona kahdella kultaleimalla sekä 1000 euron rahapalkinnolla kansainvälisessä kuorokatselmuksessa Tampereella. Palkinto on korkein saavutus kuorolle sen 40-vuotisella uralla. Katselmuksessa Cassiopeia esitteli monipuolista ohjelmistoaan. Kilpailuesityksessä kuultiin muun muassa kaksi kappaletta kuoron tuoreelta albumilta ”Sanon tämän kaiken suoraan”, joka sisältää kuorosovituksia PMMP-yhtyeen kappaleista. Kuoron taiteellinen johtaja Kristian Heberg kertoo, että Cassiopeian vahvuuksia kilpailussa olivat monipuolinen ohjelmisto ja kuorolle tehdyt omat sovitukset. 

– Me tehtiin kovasti töitä ja laulajat sitoutuivat tavoitteisiin hienosti. PMMP-projekti on kehittänyt Cassiopeian ilmaisua myös muun ohjelmiston osalta, ja tämä varmasti näkyi myös kisavedossamme, Heberg toteaa.

KORKEATASOINEN KILPAILU

Tampereen Sävel -vokaalimusiikkifestivaali järjestettiin 4.-9.6.2019 Tampereella. Festivaalin ohjelmassa oli useita kotimaisten ja kansainvälisten kuorojen ja lauluyhtyeiden konsertteja sekä yhtyelaulukilpailu ja kuoroille suunnattu kuorokatselmus. Kuorokatselmuksen tuomaristo koostui kotimaisista ja ulkomaisista kuoromusiikin ammattilaisista. Kahden kultaleiman suoritukseen kuorokatselmuksessa ylsi Cassiopeian lisäksi kolme kotimaista ja yksi itävaltalainen kuoro. Tänä vuonna kolme kultaleimaa ja 1500 euron rahapalkinto myönnettiin kahdelle kotimaiselle kuorolle: naiskuoro The Queens of Qoro Quandolle ja Kipinät-sekakuorolle.

OULULAISTEN OMA CASSIOPEIA

Noin 60 aktiivisesta laulajasta koostuva Cassiopeia on ollut oululaisen kuoromusiikin kirkkain tähti jo vuodesta 1978. Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa saavutettu menestys osoittaa, että 40 vuotta täyttäneen Cassiopeian kunto ei ole hiipumassa. Tulevana syksynä Cassiopeia suuntaa konserttikiertueelle Oulun seudulle uuden, PMMP-yhtyeen kappaleiden kuorosovituksista koostuvan ohjelmistonsa kanssa. 

– Kiertueelle lähdetään samalla asenteella ja energialla kuin Tampereen kuorokatselmukseenkin. PMMP-ohjelmiston saattaminen yleisön kuultavaksi on nyt erittäin korkealla kuoron prioriteeteissa, kertoo Cassiopeian puheenjohtaja Mikael Sipilä.

Ennen syksyn kiertuetta Cassiopeiaa voi nähdä ja kuulla Taiteiden yössä 15.8.2019 sekä Nuotin vieressä on tilaa –musiikkitapahtumassa 31.8.2019.